Nieuws > Miljoenenlijn Stoomlikeur nu verkrijgbaar!

In 2018, 30 jaar na de oprichting van Stichting ZLSM, hebben we een unieke en heerlijke ‘Miljoenenlijn Stoomlikeur’ laten distilleren door de Gerlachus Bierbrouwerij en Whiskystokerij.

Gerlachus is een klein en ambachtelijk bedrijf in Hulsberg. De laatste jaren heeft Gerlachus zich gespecialiseerd in het distilleren van whisky, bekend onder de Limburgse naam Wiskie, maar ook in het maken van diverse likeuren en een eigen gin. Daarnaast maakt de brouwerij elke twee maanden een wisselend tweetal speciaalbieren die met z’n vieren het totale assortiment compleet maken. Kenmerkend voor al deze streekproducten is het ambacht: het brouwen en distilleren gebeurt volledig met de hand en de smaak en kwaliteit worden bepaald door de zintuigen van de brouw- en stookmeester Thijs Has. Doordat enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zonder toevoegingen, zijn de smaken van alle dranken van Gerlachus puur en onvervalst en tevens krachtig.

Voor de Miljoenenlijn maakte de brouwer een speciale likeur op basis van een aantal voor Limburg kenmerkende kruiden. De kruidige smaak doet recht aan het tijdperk van de Miljoenenlijn en de oude stoomtreinen die erop rijden. Het is een zoete en zachte kruidenlikeur met de kenmerkende smaken van vroeger en bevat 14,9% alcohol.

We heffen samen het glas met iedereen die de Stichting ZLSM in de afgelopen jaren heeft gesteund!

De ‘Miljoenenlijn Stoomlikeur’ is vanaf nu te verkrijgen in ’t Winkeltje op Station Simpelveld voor € 9,95 per fles.

 

NIX18
Geen 18, geen alcohol

 

2 reacties op “Miljoenenlijn Stoomlikeur nu verkrijgbaar!”

  1. frank

    Wat klinkt dat lekker, ik hoop dat ik hem dan lekker zal vinden.

    Beantwoorden
  2. frank

    Gisteren tijdens nostalgie dag een likeurtje gekocht, en hij is over heerlijk.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ter ere van ons 30-jarig bestaan hebben we een heerlijke ‘Miljoenenlijn Stoomlikeur’ laten distilleren…

koop uw kaartjes online!