Veelgestelde vragen
En de bijbehorende antwoorden

Waar kan ik kaartjes kopen? Minder

Kaartjes voor onze treinen koop je online als e-ticket of bij de loketten van Station Simpelveld of Halte Eys-Wittem. Wanneer je op één van de overige stations instapt kun je de kaartjes kopen bij de conducteur in de trein.

Wat kan ik allemaal met een Dagkaart? Meer

Met de Dagkaart van de Miljoenenlijn reis je de gehele dag per stoom- en dieseltrein (Railbus) op al onze trajecten én reis je met Arriva-treinen door Zuid-Limburg. Met behulp van de dienstregeling bepaal je zelf welke trein je neemt en waar je in- en uitstapt. De Miljoenenlijn rijdt op de volgende trajecten:

Ook mag je met de Dagkaart van de Miljoenenlijn reizen in de Arriva-treinen tussen Kerkrade, Schin op Geul & Maastricht. Dit zijn de volgende trajecten:

Raadpleeg de actuele dienstregeling van Arriva op www.arriva.nl 

* Met alle kaartsoorten van de Miljoenenlijn reis je kosteloos tussen Schin op Geul en Valkenburg met Arriva.
** Enkel tussen Kerkrade Centrum en Heerlen, verder reizen richting Sittard is niet toegestaan.

Moet ik een kaartje kopen om op de stations te komen? Meer

Nee, al onze stations zijn gratis toegankelijk.* Dit is inclusief ons hoofdstation Simpelveld, waar voor jong en oud van alles te beleven valt.

* Tijdens enkele evenementen wordt er entree gevraagd om Station Simpelveld te bezoeken. Het station en de perrons zijn dan niet gratis toegankelijk. Deze dagen hebben een rode kleur in het rijdagenschema.

Is de Museumkaart geldig bij de Miljoenenlijn? Meer

Helaas, de museumkaart is niet geldig bij de Miljoenenlijn.

Kan ik met de pin betalen? Meer

Kaartjes
Je treinkaartjes kun je aan het loket in Simpelveld zowel contant als met de pin betalen. Stap je op een van onze andere stations of haltes op? Dan koop je je treinkaartje bij de conducteur. Hier kun je alleen contant betalen, bij voorkeur gepast.

Horeca
In onze Brasserie Perron 4 op Station Simpelveld kun je zowel contant als met de pin betalen. In ons restauratierijtuig op de trein kun je alleen contant betalen.

‘t Winkeltje
In ons souvenirwinkeltje op Station Simpelveld kun je zowel contant als met de pin betalen.

Voor alle hier bovenstaande locaties geldt dat creditcards niet worden geaccepteerd.

Zijn de treinen van de Miljoenenlijn rolstoeltoegankelijk? Meer

De Stoomtrein van de Miljoenenlijn beschikt over een invalidenrijtuig met een oprijplaat die bediend wordt door onze vrijwilligers. In- en uitstappen is enkel mogelijk op Station Simpelveld en Station Schin op Geul. Reserveren wordt aanbevolen. De dieseltrein van de Miljoenenlijn, de Railbus, is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Station Simpelveld beschikt tevens over een invalidentoilet en enkele speciale parkeerplekken.

Zie meer meer informatie over de toegankelijkheid met rolstoel, rollator of kinderwagen onze aparte informatiepagina.

Mag ik zelf eten en drinken meebrengen? Meer

Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen. Het is echter niet toegestaan om meegenomen etenswaren te nuttigen in onze horecagelegenheid Perron 4 en op het daarbij behorende terras. Zowel op de stations als in de treinen is het wel toegestaan om je zelf meegebrachte etenswaren te nuttigen. Op het perron van Station Simpelveld is een picknickgelegenheid ingericht. In de stoomtrein rijdt een speciaal buffetrijtuig mee waar diverse drankjes en versnaperingen verkrijgbaar zijn.

Mag ik een hond meenemen in de trein? Meer

Het meenemen van een hond is kosteloos toegestaan mits deze is aangelijnd en geen overlast veroorzaakt voor medereizigers. Het is niet toegestaan om een hond te laten plaatsnemen op de banken.

Let op: Wanneer je met onze Dagkaart verder reist door Zuid-Limburg per Arriva-trein, gelden er afwijkende voorwaarden voor het meenemen van huisdieren.

Kan ik vrijwilliger worden bij de Miljoenenlijn? Meer

Ja, graag zelfs! De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij is een stichting die bijna volledig draait op ongeveer 200 vrijwilligers. Wij zijn continu op zoek naar enthousiaste mensen om ons team te versterken. Zonder vrijwilligers zou de Miljoenenlijn volledig stil komen te liggen.

Heb je interesse, of wil je gewoon eens komen kijken? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Ook al woon je niet in de buurt, of kan je niet heel erg vaak aanwezig zijn; voor iedereen is er wel een plekje bij de ZLSM! Bijna nergens vindt je een diverser of hechter vrijwilligersbestand dan bij ons.

Bekijk ook eens onze pagina met vacatures. Of kom een keer vrijblijvend meelopen, je bent van harte welkom!

Hier vind je een overzicht met veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

koop uw kaartjes online!