Nieuws > 52-Update

Revisie 52 532 (verslag 1)

 

Op 21 december aanstaande is het eindelijk zover: stoomlocomotief 52 532 wordt overgebracht van de VSM in Beekbergen naar de ZLSM in Simpelveld. De komende periode zullen we vanuit de werkplaats regelmatig via deze website berichten over de voortgang van de revisie.

Het is sinds het tekenen van de bruikleenovereenkomst in juni lange tijd stil geweest, maar achter de schermen is door de technische medewerkers van ZLSM een hoop werk verzet om de overbrenging van de 52 532 voor te bereiden.

 

Ketelkeuring

IMG-20150923-WA0003
De lege ketel gezien vanuit de rookkast (Foto: Niels Jacobs)

Voordat de locomotief overgebracht kon worden diende een visuele inspectie van de ketel plaats te vinden. Als eerste werden de oververhitter elementen verwijderd. Daarna zijn vele zaterdagen en woensdagen besteed aan het lossnijden van de vlampijpen en -buizen, en het demonteren van deze uit de ketel. Verder zijn de wasluiken en het domdeksel verwijderd.

Vervolgens zijn we nog flink wat dagen bezig geweest aan het schoonmaken van de ketel. Op donderdag 8 oktober heeft de visuele inspectie van de ketel plaatsgevonden, dit met een positief resultaat.

 

Verder voorbereiding

Los van de werkzaamheden aan de ketel hebben we ook nog: de schoorsteen verwijderd (ivm hoogte), de tender losgekoppeld, de loc aan de buitenkant schoongemaakt en de bewegende delen gesmeerd met het oog op het rijden naar Loenen.

Zoals gezegd wordt de machine op maandag 21 december overgebracht. In de werkplaats van ZLSM zal de 52 532 vervolgens weer in rijvaardige staat worden gebracht. Zin om te helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger via https://www.miljoenenlijn.nl/vacatures/

 

 

Het loshalen van de tender (Foto: Willem Gerrits)De verwijderde vlambuizen en -pijpen (Foto: Niels Jacobs)

 

 

Plaats een reactie