Wandelingen
dwars door Zuid-Limburg

De unieke Zuid-Limburgse natuur maakt de haltes van de Miljoenenlijn tevens tot geschikte uitvalbassisen voor een natuurlijke- of stadswandeling. Zuid-Limburg beschikt over een uitgekiend netwerk van bewegwijzerde wandelpaden langs de mooiste stukjes van onze streek, in lengte variërend van 2 km tot 10 km. De wandelingen voeren je langs onze spoorlijnen, waardoor je gemakkelijk de wandeling kunt combineren met een stoomtreinrit of railbusrit. Het tijdstip van je treinrit bepaal je zelf. Deze kun je terugvinden bij het blok rijdagen van deze website.

Laat je verrassen door de flora en fauna langs de Miljoenenlijn en kies uit één van de volgende wandelingen.

 

Simpelveld

Deze pittige maar zeer mooie wandeling voert je langs oogstrelende panorama’s, in elk jaargetijde even mooi. Je passeert de bekende stegelkes, knotbomen, doornheggen en holle wegen van het stoomstadje Simpelveld en omgeving. Wij adviseren je om je auto op onze parkeerplaats te zetten, omdat wij geen parkeergeld vragen. Als je dan toch hier bent, kunt je voor het begin van de wandeling wellicht een hapje en drankje nuttigen in onze stationsrestauratie Brasserie Perron 4. Met een prachtig uitzicht over het spoor met tevens de stoomtrein op het perron, kunt je nergens zo goed genieten als hier.

Start: Vakantiehoeve Simplevei (in de wandeling nog aangeduid met de voormalige naam ‘Witte Keizerin’) of bij de Miljoenenlijn, Simpelveld
Eind: Vakantiehoeve Simplevei of bij de Miljoenenlijn, Simpelveld
Afstand: 16 km
Nivea: Gemiddeld

WANDELING DOWNLOADEN

 

Wijlre – Eys

Vanuit station Wijlre wordt je meegenomen op een natuurwandeling van Wijlre naar Eys langs een aantal prachtige natuurparels van Zuid-Limburg. De wandeling voert je van station Wijlre naar halte Eys en duurt zo’n 5 kwartier (5 kilometer).

WANDELING DOWNLOADEN

 

Schin op Geul
Een schitterende wandeling door het Gerendal met enkele pittige hellingen en mooie uitzichten. Start deze dag met een stoomtreinrit vanuit Simpelveld naar Schin op Geul. Tussen de stoomwolken door die langs de ramen komen, zie je al verschillende mooie plekken die je ook tijdens de wandeling tegen zult komen.

Start: Café A Ge Pannes, Schin op Geul
Eind: Café A Ge Pannes, Schin op Geul
Afstand: 11,2 km
Niveau: Gemiddeld

WANDELING DOWNLOADEN

 

Bocholtz
Deze wandeling voert je door de uitgestrekte Romeinse Vallei van Bocholtz in de gemeente Simpelveld. Bij het startpunt Hoeve Scholtissenhof bevindt zich een halte van de Miljoenenlijn van waaruit je met een authentieke railbus naar het hoofdstation in Simpelveld kunt reizen. Ook kun je starten in Simpelveld, waar de railbus je naar het startpunt van de wandeling brengt.

Start: Heiweg 6, Bocholtz
Eind: Heiweg 6, Bocholtz
Afstand : 4,2 km
Niveau: Makkelijk

WANDELING DOWNLOADEN

 

Valkenburg
Valkenburg aan de Geul, een van de meest markante oorden van Nederland, een mergelstad met vele gezichten. Charmant, bourgondisch en vooral veelzijdig. Een wandeling die je ideaal kunt combineren met een stoomtreinrit van Simpelveld naar Schin op Geul en dan verder (met het zelfde kaartje) met Arriva naar Valkenburg.

Start: Theo Dorrenplein 3, Valkenburg
Eind: Voetpad langs de Geul, Valkenburg
Afstand : 17,9 km
Niveau: Gemiddeld

WANDELING DOWNLOADEN

 

Maastricht

Een leuke stadswandeling door intieme straatjes, mooie parken, langs monumenten en oude gebouwen en over de stadswallen. En met je dagkaart van de Miljoenenlijn kun je helemaal doorreizen tot in Maastricht: Reis vanuit Simpelveld met de stoomtrein of railbus naar Schin op Geul en stap vervolgens (gratis) over op de Arriva-trein om tot Maastricht te reizen. Een leuk uitje om met de familie te beleven!

Start: Cannerplein 1-4, Maastricht
Eind: Cannerplein 1-4, Maastricht
Afstand: 6,7 km
Niveau: Gemiddeld

WANDELING DOWNLOADEN

 

Kerkrade
Voor de Monumentendag, die plaatsvond op 15 september 2013, heeft de gemeente Kerkrade een speciale wandelroute samengesteld langs Abdij Rolduc, Baalsbruggermolen, Burg Rode, Raadhuis en Schacht Nulland. Bij de wandeling kun je kiezen uit verschillende afstanden: 5, 6, 8 of 9 km.

Start: Rolduckerstraat 112, Kerkrade
Eind: Rolduckerstraat 112, Kerkrade
Afstand: Zelf te bepalen
Niveau: Ligt aan de keuze van het aantal kilometers

WANDELING DOWNLOADEN

 

Landgraaf
Natuurhistorische route door het voormalige mijnbouwgebied in en rondom de plaats Landgraaf. Maak de wandeling uniek door er een leuk dagje uit van te maken en beleef nog meer van Zuid-Limburg. Dit doe je door met de dagkaart van de Miljoenenlijn in Kerkrade over te stappen op de trein van Arriva. Hiermee reis je door naar Landgraaf, waar de wandeling zal starten.

Start: Kerkveldweg 1, Landgraaf
Eind: Kerkveldweg 1, Landgraaf,
Afstand: 9,4 km
Niveau: Gemiddeld

WANDELING DOWNLOADEN

 

koop uw kaartjes online!