baby, kind en
minder valide vriendelijk

De vrijwilligers van de Miljoenenlijn willen dat iedereen een rit kan maken met de stoomtrein. Om een reis voor gasten met een beperking of voor (groot)ouders met kleine kinderen zo aangenaam en veilig mogelijk te maken, zijn er speciale voorzieningen. Bovendien staan de vrijwilligers altijd klaar om een helpende hand toe te steken.

 

Treinen

De treinwagons van de Stoomtrein zijn voor mensen met een lichamelijke beperking prima toegankelijk. Hiervoor hebben wij in een van de rijtuigen een speciale loopplank aangebracht. Ook kleine kinderen en ouders met een kinderwagen kunnen hier gemakkelijk in en uit de trein stappen. In het rijtuig zelf is er voldoende ruimte voor een aangename treinreis door het Zuid-Limburgse Heuvelland.
De Railbus is met een rolstoel of kinderwagen niet toegankelijk.

 

Parkeren

De Miljoenenlijn beschikt op Station Simpelveld over drie parkeerplaatsen voor gasten met een beperking. Twee bevinden zich vooraan op het parkeerterrein, de derde plaats is direct naast onze brasserie. Ook op de stations Wijlre-Gulpen en Schin op Geul zijn enkele speciale parkeerplekken ingericht.

Iedereen die in het bezit is van een Europese Gehandicaptenparkeerkaart kan hiervan gebruikmaken.

 

Toiletten

Minder Valide

Op Station Simpelveld is een aangepast toilet aanwezig voor onze minder valide reizigers. Dit toilet is uitgerust met een extra brede deur, armleuningen en een noodalarm.

Babyverzorging

Onze toiletten op Station Simpelveld beschikken over een aparte verschoonplek. Er is een prullenbak aanwezig voor vieze luiers.

 

Bezoek de speciale website Libergo voor meer informatie over rolstoelvriendelijke uitjes in Limburg!

Genieten voor iedereen

De Miljoenenlijn is echt voor iedereen toegankelijk.

koop uw kaartjes online!