Onze arrangementen
Ontdek Zuid-Limburg

Miljoenenlijn-arrangement en Miljoenenlijn-arrangement Special Minder

Dit arrangement is niet te boeken op 24 en 31 december

Het complete dagje uit bij de Miljoenenlijn! Het arrangement bestaat uit: Stoomtrein naar Schin op Geul, Railbus naar Vetschau, uitgebreide lunch en een rondwandeling over het emplacement in Simpelveld. Zo ontdek je met het Miljoenenlijn-arrangement alles over de treinen en geschiedenis van onze spoorlijn!

Programma in de groene periode: 22 t/m 31 december (m.u.v. 24 en 31 december)

Je start om 10.40 uur op Station Simpelveld. Om 10.55 uur stap je in de stoomtrein voor een rit naar Schin op Geul en weer terug naar Simpelveld, waar je weer arriveert om 12.15 uur.
In Simpelveld staat om 12.30 uur een overheerlijke uitgebreide lunch voor je klaar in onze stationsrestauratie ‘Brasserie Perron 4’.
Om 13.30 uur start een bijzondere geschiedenisreis bij ‘Post T’ op perron 1 (zie bordje Stationschef). Deze rondwandeling rondom Station Simpelveld geeft een uniek kijkje achter de schermen van onze bijzondere spoorlijn en vertelt je meer over de rijke geschiedenis van het emplacement en de spoorlijn. Ook kun je een kijkje nemen in de werkplaats en hier al ons spoorwegmaterieel bewonderen.
Tot slot vertrekt om 14.35 uur de Railbus voor een retourrit over het grensoverschrijdende spoortraject naar het Duitse Vetschau.

Tarieven:

0 t/m 2 jaar: gratis
3 t/m 11 jaar: € 15,00
12 jaar en ouder: € 26,00


Nieuw  in de groene periode: 22 t/m 31 december (m.u.v. 24 en 31 december)

Het ‘Miljoenenlijn-arrangement Special’

Een bijzondere toevoeging op ons populaire arrangement, waarmee dit complete dagje uit een luxueus tintje krijgt! Voor de lunch om 12.30 uur wordt je op Perron 1 ontvangen in ons nostalgische ‘Ristorante-rijtuig’ “Breda”. In dit stilstaande rijtuig uit 1955 bieden we je als aperitief een heerlijk glaasje Prosecco aan, waarna je een uitgebreide lunch geserveerd krijgt. Dat is pas echt genieten bij de Miljoenenlijn!

Tarieven Miljoenenlijn-arrangement Special:

0 t/m 2 jaar: gratis
3 t/m 11 jaar: € 20,00
12 jaar en ouder: € 31,00


Dit arrangement is alleen online te boeken t/m één dag voor de betreffende rijdag. Dit arrangement start op Station Simpelveld.

Continium Expres | Voor de echte techniek-fans! (i.s.m. Continium Kerkrade) Meer

Een onvergetelijk dag uit met kinderen: Reis met de trein vanaf Simpelveld dwars door het Limburgse heuvellandschap naar Kerkrade. In Kerkrade ontdek je alles over wetenschap en techniek het Continium Discovery Center.

In dit arrangement zit naast de treinreis van Simpelveld naar Kerkrade en terug een entreeticket voor Continium Discovery Center.

Continium is een interactief doe- en ontdekmuseum waar je handen en ogen tekort komt voor alle leuke doestations, waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld werkt. In de speciaal ingerichte Science Labs maak je zelf een stoere technische gadget die je mee naar huis mag nemen.  Naast de vaste tentoonstellingen, waarin je van alles leert over wetenschap en techniek, is er CSI: Continium:

Tijdens één van hun bergtochten stuiten Helmut en Erika op iets vreemds dat uit het ijs steekt. Het lijkt wel… een lichaam!

Stap jij in de voetsporen van een forensisch onderzoeker? Samen met Professor Kees Koud maak je kennis met de nieuwste onderzoekstechnieken om erachter te komen wie het is en wat er precies is gebeurd. Wat deed hij zo hoog in de bergen? Zou hij doodgevroren zijn of misschien wel… vermoord?!

Kees Koud staat voor een grote uitdaging. Hij moet de sporen en het bewijsmateriaal op het plaats delict verzamelen en verder onderzoeken in het onderzoekscentrum. Kom je Professor Kees Koud helpen met zijn onderzoek? Samen met Lex Uiting breng je verslag uit van je bevindingen. Aan het eind van je onderzoek heb je zonder twijfel van alles te melden!

Programma in de groene periode: 22 t/m 31 december (m.u.v. 24 en 31 december)

Op elke rijdag van de Kerst Expres (m.u.v. 24 en 31 december) kun je vanuit Simpelveld om 12.30 uur met de Railbus vertrekken naar Kerkrade voor het arrangement ‘Continium Expres’. Na een bezoek aan Continium neem je om 14.15 of 15.40 uur de trein terug naar Simpelveld.

Tarieven:

0 t/m 2 jaar: gratis
3 & 4 jaar: € 5,50
5 t/m 11 jaar: € 13,50
12 jaar en ouder: € 17,50

Let op: Continium is niet toegankelijk voor honden.

Dit arrangement start op Station Simpelveld.

De Zwart Expres | Beleef het Limburgse mijnverleden! (i.s.m. Continium/Columbus) Meer

Dit arrangement is niet te boeken op 28 oktober, 24 en 31 december

Reis met de bijna 70 jaar oude Railbus vanuit Simpelveld naar Kerkrade en ervaar de Limburgse mijngeschiedenis onderweg en in het Columbus Earth Center met de filmvoorstelling ‘Zwart, een ondergrondse reis door de mijnen’!

We bieden je elke rijdag om 13.50 uur (groene dienstregeling) dit speciale trein-museum-arrangement aan. Tijdens de treinreizen kom je langs verschillende bezienswaardigheden uit het Limburgse mijnverleden. Hierover lees je meer in het hiervoor samengestelde boekje. In Kerkrade aangekomen, wandel je naar het Columbus Earth Center (dat naast het Arriva-station is gelegen), voor de voorstelling Zwart:

Zwart is een onvergetelijke filmervaring, zoals nog nergens ter wereld vertoond. Reis mee in Columbus, honderden meters onder de grond. Hier verscholen in de Limburgse grond ligt een verborgen wereld. Een rustende fabriek met vergeten machines en gereedschappen. Vele jaren zijn deze duizenden meters aan gangen onbetreden. Gangen, die levens van mijnwerkers en het Limburgse landschap getekend hebben. In ‘Zwart’ duik je met Columbus Earth Center diep in de aarde en ga je op een ondergrondse reis door de Limburgse mijngeschiedenis. 

In het arrangement is een kop koffie/thee met vlaai inbegrepen bij Brasserie M in Continium Kerkrade. Na de voorstelling in Columbus vertrekt de trein terug naar Simpelveld.

Programma in de groene periode: 22 t/m 31 december (niet te boeken op 24 en 31 december)

13:50 – 14:05     Met de Railbus van Simpelveld naar Kerkrade

14:05 – 14:15     Vanaf station Kerkrade naar Columbus Earth Center – 250 meter.

14:15 – 15:15     Voorstelling: Zwart, een ondergrondse reis door de mijnen

15:15 – 15:30     Koffie/thee met vlaai in Brasserie M (naast Columbus)

15:40 – 15:56     Railbus vanuit Kerkrade terug naar Simpelveld


Tarieven:

Alle leeftijden: € 19,50, inclusief koffie/thee en vlaai.

De filmvoorstelling Zwart is geschikt voor alle leeftijden, maar wordt aangeraden vanaf circa 12 jaar.

Let op: Columbus is niet toegankelijk voor honden.

Dit arrangement start op Station Simpelveld.

English Tea Arrangement & Limburgse Lunchtrein Meer

In het luxueuze Pullmanrijtuig (1927) organiseert de Miljoenenlijn culinaire ritten, gereden door een stoomlocomotief van ruim 100 jaar oud! Deze bijzondere ritten worden op een aantal vaste zondagen per jaar gereden. Geniet van heerlijke lekkernijen terwijl het prachtige Limburgse Heuvellandschap aan je voorbij trekt. Tijdens de rit geven de stewards van de Miljoenenlijn je graag toelichting over de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij en al haar facetten. De arrangementen worden verzorgd door verzorgd door chefkok Marc Ritzen van ‘Vanaf hier Ritzen‘.

Klik hier voor meer informatie over de Culinaire Arrangementen.

De Miljoenenlijn presenteert haar reizigers diverse wisselende arrangementen die je kennis doen maken met Zuid-Limburg. Houd deze pagina in de gaten voor steeds weer nieuwe arrangementen.

Boeken
Tickets kunnen worden geboekt via onze ticketshop. Voor enkele arrangementen geldt dat deze een periode voor de betreffende rijdag geboekt dienen te worden. Voor alle tickets geldt: vol = vol.

Arrangemententickets
Arrangemententickets dienen te worden gescand aan het loket in Simpelveld.

koop uw kaartjes online!