Seinwezendag
27 mei

Op vrijdag 27 mei organiseert de Miljoenenlijn weer haar ‘Seinwezendag’! Ieder die geïnteresseerd is in de klassieke beveiliging is van harte uitgenodigd. Tijdens deze Seinwezendag zullen we een uitgebreide blik achter de schermen geven bij de werkgroep seinwezen.

Vanaf 9.30 uur ben je welkom op station Simpelveld voor koffie en thee en een stuk Limburgse vlaai. Het programma zelf start om 10.00 uur met een presentatie over over klassieke beveiliging, seinen en verschillende blokstelsels. Na deze presentatie gaan we de seinhuizen bezoeken. Je krijgt daar ook de kans om het een en ander te bedienen en van dichtbij te bekijken. Ook zullen we een kijkje nemen in de werkplaats waar we het onderhoud doen aan seinen, wissels en overwegen.

Die dag zal er o.a. een extra goederentrein rijden, zodat er meer te bedienen is op de seinhuizen dan op reguliere rijdagen. Deze trein zal een aantal mooie fotomomenten opleveren, zeker gecombineerd met seinbeelden die zelden te zien zijn.

 

Kosten voor deze dag bedragen 32,50 euro per persoon. Dit is inclusief koffie/thee, vlaai, een lunch en natuurlijk een rit met de (stoom)trein. Het programma duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Boek snel je tickets in de ticketshop onderaan deze pagina.
Kies 27 mei en ga naar ‘Seinwezendag’.
Let wel: vol is vol!

De seinposten zijn allemaal bemand tijdens de Seinwezendag. En er zullen vrijwilligers van de Miljoenenlijn aanwezig zijn om de presentatie te houden, de groep te begeleiden en uitleg te geven.

 

 

seinpostsite

Seinpost II in Simpelveld (2016)

Bestel tickets

Seinwezendag 2022

Vrijdag 27 mei

Start om 09.30 uur op station Simpelveld.

 

 

 

koop uw kaartjes online!