Nationale Stoomtreindag
21 mei 2020

Nationale Stoomtreindag 2020, de naam zegt het al: overal in het land is het deze Hemelvaartsdag dé dag van de stoomtrein. Ook station Simpelveld staat vandaag helemaal onder stoom. Niet alleen rijdt onze grote Zweedse E2 1040 de ritten naar Schin op Geul, ook onze kleinste stoomlocomotief ‘Anna’ komt vandaag voor de eerste keer dit jaar onder stoom! Anna zal in Simpelveld rangeerbewegingen uitvoeren en jij kunt een kijkje komen nemen op deze kleine stoomlocomotief!

Vanaf spoor 1 in Simpelveld kun je meerijden in de machinistencabine van diesellocomotief Sik. Wie wil er nu niet eens een keertje mee op een echte locomotief?

Pannenkoekentrein

Wil jij je dag compleet maken? Stap dan om 13.30 uur aan boord van onze Pannenkoekentrein! Onderweg naar Schin op Geul kun jij genieten van een heerlijke Pannenkoekenlunch. Uiteraard wordt er in ons resorante-rijtuig  ‘Breda’ een drankje aangeboden!

Tickets voor de Pannenkoekentrein zijn binnenkort verkrijgbaar!


Werkplaatsbezoek

Voor de technici onder ons is het op deze dag mogelijk een kijkje te nemen bij de werkplaats. Bekijk de voortgang van de restauratie van stoomlocomotief 52 532 en neem een kijkje bij het project van onze draaischijf! Speciaal om de werkplaats te bezoeken rijdt onze Railbus op diverse momenten een extra trein vanaf het station Simpelveld richting de Werkplaats!

Dienstregeling

Onze stoomtrein rijdt vandaag twee keer naar Schin op Geul. Daarnaast kun je met de dieseltrein Railbus mee naar Kerkrade of een stukje naar Duitsland; Vetschau. Om 15.00 uur is onze stoomloc 1040 klaar met haar dienst, Anna zal nog doorstomen op het station tot de klok van 16 uur!

Tickets

Voor deze dag gelden de reguliere tarieven. Tickets zijn te koop in de ticketshop onderaan deze pagina!

Bestel tickets

Nationale Stoomtreindag

21 mei 2020

Openingstijden:
10:30 – 18:00

Tarieven

0 t/m 2 jaar: gratis
3 t/m 11 jaar: € 6,50*
12 jaar en ouder: € 16,50*

*Boek online en profiteer van € 1,50 korting p.p.!

 

koop uw kaartjes online!