Kerst Expres
12 t/m 31 december 2021

Het is kersttijd bij de Miljoenenlijn

Let op: met Kerst 2020 zal de Kerst Expres niet rijden i.v.m. de gevolgen van het coronavirus.
De informatie op deze pagina gaat over de Kerst Expres 2021!

Ervaar de vertrouwde nostalgische kerstsfeer uit grootmoeders tijd tijdens een stoomtreinreis met de speciale ‘Kerst Expres’. Zacht zet de puffende stoomlocomotief de ‘Kerst Expres’ in beweging. De stoomverwarming verwarmt het nostalgische rijtuig comfortabel, terwijl slierten stoom je raam versieren aan de buitenzijde. Geniet van het prachtige winterlandschap van Zuid-Limburg!

In Simpelveld bevindt zich het kloppende hart van de Miljoenenlijn. In en rondom het 110 jaar oude stationsgebouw word je door onze vrijwilligers meegenomen naar de Kerstmis uit de tijd van vroeger. Graag verwelkomen wij je hier in stijl met ouderwetse kerstmuziek en sfeervolle versieringen. Terwijl de kinderen een kijkje nemen in de Kerstkribbe, kun je genieten in onze brasserie ‘Perron 4’ van warme chocomel met een stuk Limburgse vlaai.

Route

De Kerst Expres pendelt 4x per rijdag* tussen ons hoofdstation Simpelveld en station Schin op Geul. Onderweg passeert de trein de stations Eys-Wittem en Wijlre-Gulpen. Het is mogelijk om onderweg overal in of uit te stappen.
Vanuit Schin op Geul is het zelfs mogelijk om met je dagkaart gratis met de treinen van Arriva door te reizen naar Kerststad Valkenburg, Heerlen of Maastricht.

Met je dagkaart is het ook mogelijk om vanuit Simpelveld mee te reizen met onze Railbus naar Kerkrade of het Duitse Vetschau (via halte Bocholtz).

Arrangementen

In de maand december bieden wij onze reizigers en gasten ook een ruime keuze aan bijzondere arrangementen. Uiteraard is ons populaire ‘Miljoenenlijn-arrangement‘ ook in de kersttijd te boeken.

Of reis met de Railbus naar Kerkrade en breng een bezoek aan het Continium voor de arrangementen ‘Continium Expres‘ of ‘Zwart Express‘ (over het rijke verleden van de Limburgse steenkolenmijnen).

Zie voor meer informatie en reserveren onze aparte pagina met arrangementen.

De arrangementen zijn niet te boeken op 31 december.

De ‘Kerst Expres’ vertrekt vanuit Simpelveld elke rijdag om 10.30, 12.30, 14.30* en 16.30* uur. Vanuit Schin op Geul vertrekt de trein om 11.15, 13.15, 15.15* en 17.15* uur.

De Railbus naar Kerkrade vertrekt vanuit Simpelveld elke rijdag om 11.50, 15.10* uur.
De Railbus naar Vetschau vertrekt vanuit Simpelveld elke rijdag om 13.50 uur.

 

* Op 31 december vervallen de laatste slagen

 

Bestel tickets

Kerst Expres 2021

Rijdagen

Volgen!

Tarieven

0 t/m 2 jaar: gratis
3 t/m 11 jaar: € 6,50
12 jaar en ouder: € 16,50
Groepen: € 13,50

Boek online en profiteer van € 1,50 korting p.p.!

* Op 31 december vertrekt de Kerst Expres om 10.30 en 12.30  uur vanuit Simpelveld. De laatste ritten (14.30 en 16.30 uur) vervallen op deze dag.

koop uw kaartjes online!