Historisch Festival Eys
11 juni

Het hoogtepunt van het 4-daagse feest Eys Viert, is het Historisch Festival in Eys op zondag 11 juni.
En wij brengen je er met onze treinen naartoe!

Op het gehele festivalterrein worden al je zintuigen geprikkeld met 500 jaar geschiedenis van Eys en omgeving! Ontdek alles over de schutterijen, maar bijvoorbeeld ook over de ontwikkeling van de landbouw. Zie bijzondere koetsen, antieke auto’s, tractoren, brommers en zelfs een hete luchtballon!

Maak kennis met de hoofdpersonen uit de diverse legendes en verhalen die men in Eys kent, zoals Lodewijk XIV of Napoleon. Aanschouw de ridders en de Romeinen, die het vonnis van Sint Sebastianus zullen uitbeelden. Toneelstukken van veldslagen van Napoleontische soldaten of verzetsstrijders tijdens de Tachtigjarige Oorlog worden opgevoerd. Of ga op rooftocht met de Bokkenrijders…

Wil je met een jute zak van 50 kilogram of meer een parcours bedwingen? Dan is dit je kans! Het kampioenschap zakkendragen komt namelijk na jaren weer terug!

 

 

Optochten

Om het Historisch Festival tot leven te laten komen, trekken er maar liefst twee optochten door het dorp Eys:

11.30 uur: Optocht Historische groepen

14.00 uur: Optocht Schutterijen

 

Kinderprogramma

Voor de kinderen is er van alles te beleven! Een bijzondere nostalgiesche schietkraam wordt opgesteld en voor de kinderen wordt een ouderwets “weiefes” georganiseerd, met nostalgisch vermaak. Een echte middeleeuwse vuurspuwer en een waarzegster zorgen voor spanning en hilariteit.

 

Miljoenenlijn

Ga geheel in stijl naar het Historisch Festival in Eys: Reis met de treinen van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij! Parkeer je auto bij Bungalowpark Simpelveld en reis voor slechts 6 euro per Stoomtrein of oude Dieseltrein naar het festivalterrein in Eys! Hier is speciaal voor het festival een tijdelijk perron aangelegd.

Download hier de speciale dienstregeling van deze dag

 

Zie voor meer informatie de speciale website www.eysviert.nl

Historisch Festival in Eys

Datum

Zondag 11 juni

Tarieven

0 t/m 2 jaar gratis
3 t/m 11 jaar € 5,00
12 jaar en ouder € 6,00

Openingstijden

Vanaf 10.30 uur tot 17.00 uur

Zie voor meer informatie

www.eysviert.nl

koop uw kaartjes online!