Dieseldagen 2018
26 & 27 mei

Jarenlang hebben de diesels de dienst uitgemaakt op de Miljoenenlijn. Vanaf 1954 reden de Blauwe Engelen tussen Heerlen, Kerkrade, Simpelveld en Valkenburg. Tot aan het sluiten van het traject tussen Kerkrade en Simpelveld waren de DE1’tjes en DE2’tjes hier heer en meester.

Maar ook op spoorlijn Aken – Maastricht reden tientallen jaren afwisselend Nederlandse en Duitse dieseltreinen. Simpelveld werd nog lange tijd door stoomlocs bereikt, maar dat was vanaf de jaren ’50 vooral door goederentreinen van en naar Duitsland. Het aantal treinen dat met diesel werd voortbewogen was overduidelijk in de meerderheid.

Tijdens het weekend van 26 & 27 mei komen de stoomlocs daarom ook niet in actie. De ZLSM rijdt op beide dagen uitsluitend met dieseltreinen over de sporen van de Miljoenenlijn.

  

 

Gastmaterieel

Naast onze eigen Railbus en diesellocomotieven is er ook gastmaterieel aanwezig! Er wordt een intensievere treindienst gereden met naast reizigerstreinen ook unieke goederentreinen. Een aantal goederentreinen zal niet stoppen in Simpelveld, dit levert voor de fotografen fraai beeld op doordat het bijbehorend seinbeeld getoond zal worden door de armseinen.

Aanwezig zullen zijn:

  • Deutz loc ‘Monique’ (1966) – Strukton
  • Allan loc ‘2205’ (1955) – SHD
  • Stadler FLIRT ‘Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij’ – Arriva
  • La Brugeoise et Nivelles loc ‘6703’ – Railexperts

 

  

 

LTM-Arrangement

Niet alleen dieseltreinen zullen actief zijn tijdens de dieseldagen. Ook de dieselbus van het Limburgs Bus Museum zal act de présence geven. Deze bus uit 1983 rijdt vanaf station Wijlre-Gulpen grotendeels via de oude stoomtramroute naar Vaals. Tijdens de rit is een gids aanwezig om te vertellen over de tramlijn van Maastricht via Wijlre en Gulpen naar Vaals van de LTM (Limburgsche Tramweg Maatschappij). De busrit vindt plaats in het begin van de middag en zal ongeveer anderhalf uur duren.

Voor dit arrangement zijn combi-dagkaarten verkrijgbaar via ‘arrangementen’ in onze ticketshop. Met deze combi-dagkaart neem je deel aan het LTM-arrangement (bus) en kun je tevens de gehele dag met alle dieseltreinen reizen.

Tarieven LTM-Arrangement:
Volwassenen: € 22,00
Kinderen: € 11,00

 

Ook voor kinderen!

De Dieseldagen zijn niet alleen interessant voor treinliefhebbers: Voor de kinderen is er ook van alles te beleven in het weekend van 26 en 27 mei! Stap aan boord van onze railbus en kijk mee met de machinist of maak zelf een ritje in de cabine van een oude NS-locomotief. Leef je uit op het springkussen en smul daarna van verse frietjes in Brasserie Perron 4. Een dagje uit voor het hele gezin dus!

 

Limburgse Lunchtrein

Tijdens de Dieseldagen kun je in het luxe Pullmanrijtuig (1927) genieten van een lekkere Limburgse Lunch voor slechts € 27,50. De trein-lunch bestaat uit een verse kom soep, twee broodjes (waarvan eentje met warme snack), een kop koffie/thee en een glas melk/karnemelk. De trein wordt uiteraard getrokken door één van de diesellocs. Onderweg trekt het fraaie Limburgs landschap tussen Simpelveld en Schin op Geul gestaag aan je voorbij. De lunchtrein zal om 12:30 uur vertrekken vanaf Station Simpelveld en is om 13:43 uur weer terug. Ga mee en geniet van de combinatie van lunch en landschap.

Voor dit arrangement zijn combi-dagkaarten verkrijgbaar via ‘culinair’ in onze ticketshop. Met deze combi-dagkaart neem je deel aan de Limburgse Lunchtrein en kun je tevens de gehele dag met alle dieseltreinen reizen.

Je dient uiterlijk om 12:00 uur aanwezig te zijn.

Tarief Limburgse Lunchtrein:
Volwassenen: € 27,50

 

Dieselend Dineren

Op zaterdagavond bieden we je een diner-rit aan in het luxe Pullmanrijtuig (1927). Getrokken door een dieselloc vertrekt deze trein om 18.30 uur vanaf station Simpelveld voor een rondrit naar Kerkrade, Schin op Geul en Vetschau. Op een aantal plekken zal de trein stoppen en heb je de gelegenheid om foto’s te maken van de bijzondere trein. Terwijl het uitzicht al rijdend steeds veranderd, wordt een driegangendiner geserveerd. Dit diner zal onder meer bestaan uit asperges; het witte goud, één van de streekproducten van Limburg. Rond de klok van 21.30 uur arriveert de trein weer in Simpelveld. Een smakelijke afsluiting van je bezoek bij Miljoenenlijn!

Voor dit arrangement zijn combi-dagkaarten verkrijgbaar via ‘culinair’ in onze ticketshop. Met deze combi-dagkaart neem je deel aan de Dinertrein en kun je tevens de gehele dag met alle dieseltreinen reizen.

Je dient uiterlijk een om 18:00 uur aanwezig te zijn.

Menu Dieselend Dineren:

  • Voorjaarssalade met Limburgse gemarineerde asperges en filet van gerookte Geulforel
  • Bommeriger hoen met rode uiencompote en bospeen in rode wijnsaus geserveerd met een aardappelsoufflé
  • IJsparfait van aardbeien met verse aardbeien en lopende gezoete room

Tarief Dieselend Dineren:
Volwassenen: € 47,50

 

Stap in de trein, voel en hoor de diesels brommen door de heuvels van Zuid-Limburg!

Dieseldagen 2018

Openingstijden:

Za 26 mei: 10.00 – 18.00 uur
Zo 27 mei: 10.00 – 18.00 uur

Tarieven:

Dagkaart Volwassenen: € 17,00*
Dagkaart Kinderen: € 7,00*
Dagkaart Groepen: € 13,50

*Boek online en profiteer van € 1,50 korting p.p.!

Arrangementen:

LTM-Arrangement
Limburgse Lunchtrein
Dieselend Dineren

koop uw kaartjes online!