Bondsschuttersfeest Simpelveld
24 t/m 26 augustus

575-jarig jubileum Schutterij Sint-George Simpelveld

Viering van jubileum met 250e bondsschuttersfeest!

Schutterij Sint-George Simpelveld viert dit jaar haar 575-jarig bestaan. Om dit bijzondere jubileum te vieren is de schutterij in het laatste weekend van augustus de organisator van een bondsschuttersfeest van de R.K. Zuid-Limburgse Schuttersbond, welke zal plaatsvinden op het emplacement van de Miljoenenlijn in Simpelveld!

Bijzondere locatie

Het feestterrein is gevestigd op de terreinen van de Miljoenenlijn, achter het spoor van het station in Simpelveld. Hiermee slaan twee culturele organisaties op magnifieke wijze de handen ineen. De groeps- en persfoto´s van het evenement zijn uiteraard op het spoorterrein genomen. Het befaamde Pullman-rijtuig doet voorts tijdens het bondsfeest dienst voor het schenken van de erewijn aan de deelnemende konings- en keizersparen en dagelijks bestuur van de deelnemende schutterijen. Enkele schutterijen nemen de trein om in Simpelveld te komen. Om de samenwerking met de Miljoenenlijn te benadrukken is in de voormalige wachtruimte op het tweede spoor een mini pop-up expositie over schutterij Sint-George en het Limburgse schutterswezen ingericht, die te bezoeken is tijdens de rijdagen van de Miljoenenlijn.

 

Programma Feestweekend

Receptie

Op vrijdagavond 24 augustus is de receptie van de jubilerende schutterij. U kunt allen van 19.30 uur tot 20.30 uur het Sint-George bestuur en de twee 12½ jarige jubilarissen Oscar Heijse en Paul Deguelle de hand komen schudden. U bent van harte uitgenodigd! Aansluitend speelt het orkest Vaud! – met rasmuzikanten, onder anderen afkomstig uit de gelederen van het orkest van André Rieu – veel ontzettend foute muziek. Zoals Hollandse smartlappen en Duitse schlagers. Gratis entree.

Oktoberfest

Op zaterdag 25 augustus vindt overdag op het schietterrein het persoonlijk kampioenschap van de schutterijen aangesloten bij de schuttersbond plaats. Op zaterdag en zondagmiddag zijn daarom diverse veldwegen tussen het spoor en Baneheide niet toegankelijk.

´s Avonds komt de Bayrische Music PowerBand naar Simpelveld om de feesttent op zijn kop te zetten met een heuse Münchener Oktoberfest Party met oldies, schlagers en vette Alpenrock. Tevens met optredens van de volkstümliche zangeres en accordeoniste Eveline Horsch, schlagerzanger Peter der Hossaprinz en de rasmuzikanten van het Trio Alm Power. Aanvang 19.00 uur. In de voorverkoop kosten kaartjes tien euro (avondkassa € 12,50). Verkrijgbaar bij: drukkerij Het Poortje, Dorpsstraat Simpelveld; café Oud Zumpelveld, Irmstraat Simpelveld; café Sport, Grachtstraat Eys; café Im Weissen Rössl, Wilhelminastraat Bocholtz. De kaartjes zijn ook online te koop, via: https://shop.tickli.nl/event/schutterij-st-george. Let ook op de actieflyer in Simpelveld!

Bondsschuttersfeest

Op zondag 26 augustus vindt het 250e bondsschuttersfeest plaats met tal van wedstrijden, een grote optocht, schietwedstrijd en stemmige muziek. De presentatie met richten in de gelederen van de deelnemende schutterijen vindt op het Miljoenenlijn-feestterrein plaats vanaf 12.30 uur. De officiële opening met welkomstwoord door o.a. de burgemeester en gebed door de pastoor is om 14.30 uur. Een kwartier later vertrekt de optocht door de dorpskern van Simpelveld met defilé aan de Irmstraat. De optocht vertrekt vanaf het stationsgebouw door de Stationstraat, over het Oranjeplein, een stukje Dorpsstraat, Kloosterstraat, Kloosterplein en Markstraat naar de Markt en vandaar naar de rotonde, opnieuw de Dorpsstraat, Pastoriestraat, Irmstraat (met defilé bij schutterslokaal Oud Zumpelveld), een klimmetje in de Nieuwe Gaasstraat en via de Stationstraat weer terug naar het vertrekpunt.

Nadien vinden op de feestlocatie de diverse wedstrijden plaats met beoordeling door de jury van de mooiste konings- en keizersparen, generaals, bielemannen en marketentsters. Exercitiekorpsen en drumbands tonen hun kunnen, evenals diverse muzieksolisten. Om 15.45 uur start het schieten op het separate schietterrein. Onderwijl spelen in de feesttent diverse enthousiaste groepen en muzikanten. Gratis entree. Parkeren kan aan de Kruinweg (voormalig zwembad) en Sportlaan of in de kern van Simpelveld (buiten de optochtroute).

 

250e Bondsschuttersfeest Simpelveld

Website Schutterij Sint-George:

www.schutterijstgeorge.nl

koop uw kaartjes online!