100 jaar Anna
23 & 24 oktober

Het is dit jaar exact 100 jaar geleden dat stoomlocje ‘E2/2 3 Anna’ in Zwitserland werd gebouwd. Hoog tijd om deze locomotief met bijzondere geschiedenis in het zonnetje te zetten!
Dat gaan we toen tijdens het evenement ‘100 jaar Anna’ op 23 en 24 oktober 2021.

Tijdens dit feestweekend rijden er diverse stoom- en dieseltreinen over de Miljoenenlijn, is er voor de liefhebbers eens uniek VIP-programma, serveren wij een heerlijke Limburgse Lunch in het luxe Pullmanrijtuig en wordt er een bijzondere avondrit gereden met de gastlocomotieven Navizence, Anneke en 2205.

Reserveer nu je dagkaarten onderaan deze pagina of via onze online ticketshop.
Met deze dagkaart ben je vanaf 10.00 uur welkom om mee te reizen met alle treinen die er dit weekend rijden.
Voor het VIP-programma, de Limburgse Lunch en de avondrit worden aparte tickets verkocht. Deze aparte tickets geven uiteraard ook toegang tot de rest van het dagprogramma. 

 

Anna

In 1919 werd door de Zwitserse Spoorwegen SBB aan de firma Krauss in München de opdracht gegeven meerdere stoomlocs te bouwen. Een van deze locs verliet in 1921 de werkplaats als stoomloc 7899. Deze machine kreeg vrijwel direct het Zwitserse bedrijfsnummer E2/2 3. De loc werd ingezet bij een van de eerste grote chemische fabrieken van Zwitserland, de firma ‘Escher & Wyss AG’ in Uetikon, regio Zürich. Na diverse omzwervingen door Zwitserland en Duitsland, waaronder bij de RWTH Technische Hogeschool in Aken, werd Anna in 2018 overgedragen aan de Miljoenenlijn

Eind december 2020 zijn we in de werkplaats van de Miljoenenlijn in Simpelveld gestart met de geplande onderhoudswerkzaamheden aan deze machine en in het voorjaar van 2021 kreeg ze haar originele kleurstelling terug.

 

 

Materieel in actie:

Navizence – 111 jaar oude Zwitserse stoomloc van Museum Buurtspoorweg Haaksbergen – Boekelo

E2/2 3 Anna – onze eigen 100 jaar oude Zwitserse stoomlocomotief

E2 1040 – de bekendste stoomloc van de Miljoenenlijn

Diesel 2205 – Stichting Historisch Dieselmaterieel

Diesel Anneke  – Stichting Historisch Dieselmaterieel

 

Limburgse Lunch – zaterdag en zondag

Tijdens ‘100 jaar Anna’ presenteren wij je beide dagen een bourgondische Limburgse Lunch aan boord van het luxueuze Pullmanrijtuig uit 1927.

Geniet van de heerlijke lekkernijen terwijl het Limburgse Heuvellandschap aan je voorbij trekt. Tijdens de rit geven de stewards van de Miljoenenlijn je graag toelichting over ons museum en al haar facetten.
Het arrangement wordt verzorgd door onze chefkok Marc Ritzen.

Meer info en het reserveren van je treinkaartje/zitplaats in de Pullman kan via de speciale pagina over onze culinaire arrangementen.

 

 

VIP-programma – zaterdag 23 oktober

Voor de echte liefhebber is er net als als bij de legendarische stoomtreindagen een speciaal VIP-programma op zaterdagochtend vanaf 07.00 uur. Tijdens dit programma rijden diverse stoomlocs met goederenwagens over de Miljoenenlijn, waarbij ook enkele schijnvertrekken op locatie worden uitgevoerd. Het moment om de mooiste foto’s te maken van de hoogstgelegen spoorlijn van Nederland. Na de rit ontvang je een lunchpakket. Tevens kun je met je ticket van het VIP-programma beide evenementdagen gebruik maken van de uitgebreide dienstregeling.
Vanwege de veiligheid zijn er maximaal 50 personen toegestaan. De minimale leeftijd om deel te nemen is 16 jaar.

Het VIP-programma begint om 07.00 uur bij het Miljoenenlijn Depot (werkplaats), aan de Vroenkuilerweg in Simpelveld.
Deelname kost 40 euro (incl. lunch en dagkaart voor het evenement ‘100 jaar Anna’.)
Tickets zijn nu te reserveren onderaan deze pagina of via onze online ticketshop.

 

 

Dienstregeling

Tijdens het evenement wordt een uitgebreide dienstregeling gereden.
Het is voor jou als bezoeker mogelijk om de hele dag met alle treinen mee te reizen. Is een trein vol? Geen probleem, er rijdt al snel een volgende trein over de Miljoenenlijn!
Bekijk de dienstregeling via de button hieronder:

Ook tijdens het evenement ‘100 jaar Anna’ zijn onze coronamaatregelen van kracht. Lees deze voor je treinreis aandachtig door.
Zorg dat je uiterlijk een half uur voor vertrek in Simpelveld bent.

Bestel tickets

100 jaar Anna

Rijdagen

23 oktober
24 oktober

Tarieven

0 t/m 2 jaar: 2 euro
3 t/m 11 jaar: 5 euro
12 jaar en ouder: 15 euro

VIP-programma: 40 euro

 

koop uw kaartjes online!