Maatregelen
voor een veilige reis

– Wij zijn weer op stoom! –

 

De stoomtrein door het Heuvelland rijdt weer! Hierbij staat de veiligheid onze gasten en vrijwilligers uiteraard voorop. Daarom zijn er diverse maatregelen getroffen om iedereen een veilige reis met onze treinen te kunnen garanderen.
Per 25 september hebben we een hoop maatregelen kunnen loslaten, maar per 6 november zijn de regels voor ons ook weer lichtelijk aangescherpt. Deze informatiepagina is daarom recent geactualiseerd

Lees de praktische tips en aanwijzingen op deze pagina aandachtig door voordat je de Miljoenenlijn bezoekt. Zo zorgen we er samen voor dat de stoomtrein veilig door het Limburgse Heuvelland kan blijven rijden.


Basisregels RIVM
 1. Was je handen voordat je naar buiten gaat, als je weer thuis komt, als je je neus hebt gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat je naar het toilet bent geweest.
 2. Hoest en nies aan de binnenkant van je arm.
 3. Blijf thuis wanneer je klachten hebt zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 graden) of als iemand in jouw huishouden koorts heeft en/of benauwdheidsklachten heeft totdat iedereen 24 uur lang klachtenvrij is.

De 1,5 meter afstand is vanaf zaterdag 25 september niet meer verplicht, maar wordt wel dringend aangeraden.


Mondkapjesplicht

De Miljoenenlijn wordt wettelijk gezien als Openbaar Vervoer. Aan ons loket en in de trein vragen wij daarom niet naar een coronatoegangsbewijs of CoronaCheck-app.

Wel is het verplicht voor iedereen ouder dan 13 jaar een mondkapje te dragen in het stationsgebouw, op de perrons en in de trein. Vergeet je eigen mondkapje dus niet mee te nemen! Zonder mondkapje moeten we je helaas de toegang tot de Miljoenenlijn weigeren!

Uitzondering op de mondkapjesplicht zijn Brasserie Perron 4 (met terras), horecapunt ‘t Perroneke en ons restauratierijtuig (culinaire arrangementen), hier is een mondkapje niet verplicht maar wordt er gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs.


Tickets (alleen online verkrijgbaar)

Wij hanteren het principe van online reserveren, omdat dit ons vooraf veel inzicht biedt in het aantal bezoekers en we hiermee de bezoekersstromen per treinrit beter kunnen reguleren. De treinkaartjes kunnen alleen online op deze website worden aangeschaft. Het is dus niet mogelijk om je tickets te kopen aan het loket op Station Simpelveld of in de trein.
Op vertoon van het e-ticket wordt toegang tot het stationsemplacement in Simpelveld verleend. Na het boeken van de tickets krijg je van ons nog een e-mail met praktische informatie toegestuurd.

Tickets zijn geldig voor een retourreis tussen Simpelveld en Schin op Geul (via de stations Eys-Wittem en Wijlré-Gulpen) en tussen Simpelveld en Kerkrade. In- of uitstappen kan op elk station!

Heb je tickets gekocht en krijg je klachten zoals hierboven omschreven? Blijf dan thuis!
Je kunt per mail contact opnemen met onze gastenservice en je reservering verzetten. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je moet je hiervoor wel vóór de geboekte rit hebben afgemeld, anders zijn we helaas genoodzaakt je ticket als gebruikt te beschouwen.


Tijden van vertrek

Per rijdag rijden we twee retourritten van Simpelveld naar Schin op Geul: om 10.30 en om 13.30. Tijdens sommige rijdagen van de Kerst Expres worden er extra tijdsloten toegevoegd.
Zorg dat je minimaal 30 minuten voor vertrek van de trein aanwezig bent! Maar kom ook niet eerder dan 60 minuten voor vertrek!


In de trein
 1. Zoals hierboven al aangegeven is het dragen van een mondkapje in de trein, net als in het openbaar vervoer, verplicht voor iedereen ouder dan 13 jaar.
  Dat geldt ook voor de perrons en het stationsgebouw.
 2. Blijf zo veel mogelijk zitten en loop niet onnodig door de trein.
 3. Houd de 6-persoons coupés vrij voor gezinnen of groepen van 5 of 6 personen.
Slecht ter been?

Ben je slecht ter been? Zorg dan zoveel als mogelijk voor eigen begeleiding.
In de trein rijdt een apart rolstoelrijtuig mee. De beschikbare plek voor rolstoelen is beperkt en is alleen op reservering. Neem hiervoor contact met ons op!


Brasserie Perron 4

Brasserie Perron 4 in de stationsrestauratie in Simpelveld is elke zaterdag en zondag geopend.
Voor de horeca in Nederland geldt dat een coronatoegangsbewijs verplicht is. De brasserie en het terras zijn daarom toegankelijk na vertoon van een coronatoegangsbewijs (CoronaCheck-app).

Betaal zoveel mogelijk contactloos.

Klik hier voor meer info (Facebookpagina Brasserie Perron 4).
Uiteraard gelden de algemene coronaregels ook hier!


Toiletten

De toiletten op Station Simpelveld zijn gewoon toegankelijk. Deze worden uiteraard regelmatig schoongemaakt.
Ook in de trein zijn de toiletten geopend, deze bevinden zich in het midden van ieder rijtuig.
De toiletten op Station Schin op Geul zijn gesloten; dit stationsgebouw valt niet onder het beheer van de Miljoenenlijn.


Gastenservice

Het kantoor op Station Simpelveld is beperkt geopend en de vrijwilligers van de gastenservice werken voornamelijk vanuit thuis.
Hierdoor zijn we het beste bereikbaar per mail via info@miljoenenlijn.nl en via onze social media-kanalen. Telefonisch zijn we elke dinsdagochtend bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur.

Onze vrijwilligers proberen zo snel mogelijk je bericht te beantwoorden. Het kan zijn dat een reactie op je bericht iets langer op zich laat wachten dan dat je van ons gewend bent, waarvoor onze excuses.


Overige maatregelen en adviezen
 1. Volg altijd de aanwijzingen van onze vrijwilligers op.
 2. Gratis parkeren is mogelijk op het parkeerterrein naast Station Simpelveld (Stationstraat 22). Parkeer niet langs de straat.
 3. Ook je fiets kun je stallen naast het station. We werken nog een mogelijkheid om de e-bike op te kunnen laden, dat is op dit moment dus helaas nog niet mogelijk.
 4. Stichting ZLSM, de exploitant van de Miljoenenlijn, kan niet verantwoordelijk gehouden worden als je onverhoopt toch het coronavirus oploopt.
 5. De stichting behoudt zich het recht voor af te wijken van de dienstregeling, dan wel ander materieel in te zetten.

 

We wensen je bovenal een goede reis en veel plezier bij de Miljoenenlijn!

Mochten er naar aanleiding van bovenstaande maatregelen vragen zijn, neem dan contact met ons op.

 

Laatste update: 5 november 2021, 10.30 uur

 

 

In de stoomtrein, op de perrons en in het stationsgebouw is een mondkapje verplicht!

koop uw kaartjes online!