Maatregelen
voor een veilige reis

– Wij komen weer op stoom! –

 

De stoomtrein door het Heuvelland rijdt weer! Hierbij staat de veiligheid onze gasten en vrijwilligers uiteraard voorop. Daarom zijn er diverse maatregelen getroffen om iedereen een veilige reis met onze treinen te kunnen garanderen.
Lees de praktische tips en aanwijzingen op deze pagina aandachtig door voordat je de Miljoenenlijn bezoekt. Zo zorgen we er samen voor dat de stoomtrein veilig door het Limburgse Heuvelland kan blijven rijden.


Basisregels RIVM
 1. Was je handen voordat je naar buiten gaat, als je weer thuis komt, als je je neus hebt gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat je naar het toilet bent geweest.
 2. Hoest en nies aan de binnenkant van je arm.
 3. Schud geen handen.
 4. Houd 1,5 meter afstand (dat is precies de breedte van het spoor) van anderen in het stationsgebouw, de stationsrestauratie en op de perrons, terras en parkeerplaatsen.
 5. Blijf thuis wanneer je klachten hebt zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 graden) of als iemand in jouw huishouden koorts heeft en/of benauwdheidsklachten heeft totdat iedereen 24 uur lang klachtenvrij is.

Tickets

Het vooraf bestellen van de plaatskaarten is verplicht. Deze tickets kunnen alleen online op deze website worden aangeschaft. Het is dus niet mogelijk om je tickets te kopen aan het loket op Station Simpelveld of in de trein.
Op vertoon van het e-ticket wordt toegang tot het stationsemplacement in Simpelveld verleend. Na het boeken van de tickets krijg je van ons een e-mail met praktische informatie toegestuurd.

Tickets zijn geldig voor een retourreis tussen Simpelveld en Schin op Geul (via de stations Eys-Wittem en Wijlré-Gulpen). In- of uitstappen kan op elk station.

Heb je tickets gekocht en krijg je klachten zoals hierboven omschreven? Blijf dan thuis!
Je kunt per mail contact opnemen met onze gastenservice en je reservering verzetten. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je moet je hiervoor wel vóór de geboekte rit hebben afgemeld, anders zijn we helaas genoodzaakt je ticket als gebruikt te beschouwen.


Tijden van vertrek

Een van de maatregelen die we hebben moeten treffen is het aanpassen van onze dienstregeling. Per rijdag rijden we drie of vier retourritten van Simpelveld naar Schin op Geul: om 10.30, 13.30 en 15.30 uur (en op de zaterdagen 31 juli, 7 en 14 augustus ook een avondrit om 19.30 uur).
Zorg dat je minimaal 30 minuten voor vertrek van de trein aanwezig bent! Maar kom ook niet eerder dan 60 minuten voor vertrek!


In de trein
 1. Het dragen van een mondkapje in de trein is, net als in het openbaar vervoer, verplicht voor iedereen ouder dan 13 jaar. Vergeet je eigen mondkapje dus niet mee te nemen! Zonder mondkapje moeten we je helaas de toegang tot de trein weigeren!
  Op de perrons en in de horeca is het mondkapje niet verplicht, daar dien je minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.
 2. Elk rijtuig heeft een vaste ingang en uitgang. Let op de pijlen en volg de route.
 3. Blijf zo veel mogelijk zitten en loop niet onnodig door de trein.
 4. Houd de 6-persoons coupés vrij voor gezinnen of groepen van 5 of 6 personen.
 5. In de trein is het niet toegestaan om te verblijven op de balkons (“gang” nabij de deuren).
 6. Je dient zelf de trein in en uit te kunnen stappen. Vanwege de verplichte afstand van 1,5 meter kunnen onze conducteurs je niet helpen.
Slecht ter been?

Ben je slecht ter been? Zorg dan zoveel als mogelijk voor eigen begeleiding.
In de trein rijdt een apart rolstoelrijtuig mee. De beschikbare plek voor rolstoelen is beperkt en is alleen op reservering. Neem hiervoor contact met ons op!


Brasserie Perron 4

Brasserie Perron 4 in de stationsrestauratie in Simpelveld zal op rijdagen geopend zijn, in de trein zelf zal geen horecarijtuig meerijden. Let wel: de brasserie en het terras kennen een beperkte capaciteit, vol is vol.
Betaal hier zoveel mogelijk contactloos.

Klik hier voor meer info (Facebookpagina Brasserie Perron 4).
Uiteraard gelden de algemene coronaregels ook hier!


Toiletten

Bij Station Simpelveld hebben we de toiletcapaciteit vergroot. Deze worden uiteraard regelmatig schoongemaakt.
In de trein zijn de toiletten in principe gesloten, alleen voor de echt hoge nood kan de conducteur je toegang tot het wc verlenen.
De toiletten op Station Schin op Geul zijn gesloten; het stationsgebouw valt niet onder het beheer van de Miljoenenlijn.


Gastenservice

Het kantoor op Station Simpelveld is beperkt geopend en de vrijwilligers van de gastenservice werken voornamelijk vanuit thuis.
Hierdoor zijn we het beste bereikbaar per mail via info@miljoenenlijn.nl en via onze social media-kanalen. Telefonisch zijn we elke dinsdagochtend bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur.

Onze vrijwilligers proberen zo snel mogelijk je bericht te beantwoorden. Het kan zijn dat een reactie op je bericht iets langer op zich laat wachten dan dat je van ons gewend bent, waarvoor onze excuses.


Overige maatregelen en adviezen
 1. Volg altijd de aanwijzingen van onze vrijwilligers op.
 2. Gratis parkeren is mogelijk op het parkeerterrein naast Station Simpelveld (Stationstraat 22). Parkeer niet langs de straat.
 3. Ook je fiets kun je stallen naast het station. We werken nog een mogelijkheid om de e-bike op te kunnen laden, dat is op dit moment dus helaas nog niet mogelijk.
 4. Bewaar buiten de trein te allen tijde minimaal 1,5 meter afstand tussen je gezelschap en andere bezoekers en medewerkers. Om te zorgen dat de 1,5 meter gewaarborgd wordt zijn op verschillende plekken markeringen op de grond aangebracht.
 5. Stichting ZLSM, de exploitant van de Miljoenenlijn, kan niet verantwoordelijk gehouden worden als je onverhoopt toch het coronavirus oploopt.
 6. De stichting behoudt zich het recht voor af te wijken van de dienstregeling, dan wel ander materieel in te zetten.

 

We wensen je bovenal een goede reis en veel plezier bij de Miljoenenlijn!

Mochten er naar aanleiding van bovenstaande maatregelen vragen zijn, neem dan contact met ons op.

 

Laatste update: 26 juli 2021, 21.00 uur


 

koop uw kaartjes online!