Maatregelen
voor een veilige reis

– Wij zijn weer op stoom gekomen! –

Hierbij staat de veiligheid onze gasten en vrijwilligers uiteraard voorop. Daarom zijn er diverse maatregelen getroffen om iedereen een veilige reis met onze treinen te kunnen garanderen.

Lees de praktische tips en aanwijzingen op deze pagina aandachtig door voordat je de Miljoenenlijn bezoekt. Zo zorgen we er samen voor dat de stoomtrein veilig door het Limburgse Heuvelland kan blijven rijden.

 

Basisregels RIVM

 1. Was je handen voordat je naar buiten gaat, als je weer thuis komt, als je je neus hebt gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat je naar de wc bent geweest.
 2. Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog.
 3. Schud geen handen.
 4. Houd 1,5 meter afstand (dat is precies de breedte van het spoor) van anderen op onze perrons, terras, brasserie en parkeerplaatsen.
 5. Blijf thuis wanneer je klachten hebt zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 graden) of als iemand in jouw huishouden koorts heeft en/of benauwdheidsklachten heeft totdat iedereen 24 uur lang klachtenvrij is.

 


Tickets

Vanwege de beperkte capaciteit van onze trein is vooraf reserveren verplicht. Tickets kunnen alleen online op deze website worden aangeschaft. De loketten op Station Simpelveld zijn gesloten.
Op vertoon van het e-ticket wordt toegang tot het stationsemplacement in Simpelveld verleend. Voor aanvang krijg je van ons een mail met praktische informatie toegestuurd.

Heb je tickets gekocht en krijg je klachten zoals hierboven omschreven? Blijf dan thuis!
Je kunt per mail contact opnemen met onze klantenservice en je reservering verzetten. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Je moet je hiervoor wel vóór de geboekte rit hebben afgemeld, anders zijn we helaas genoodzaakt je ticket als gebruikt te beschouwen.


Tijden van vertrek

Een van de maatregelen die we hebben moeten treffen is het aanpassen van onze dienstregeling. Per rijdag rijden we twee retourritten van Simpelveld naar Schin op Geul: om 11.00 uur en om 13.30 uur.

Zorg dat je minimaal 30 minuten voor vertrek van de trein aanwezig bent! Maar kom ook niet eerder dan 60 minuten voor vertrek.

De trein vertrekt telkens vanaf Station Simpelveld. Het is alleen hier mogelijk om in te stappen en je reis te beginnen.
De trein stopt niet op de stations van Eys-Wittem en Wijlre-Gulpen.

Na aankomst in Schin op Geul blijft de trein zo’n 20 minuten staan voordat deze terug naar Simpelveld rijdt.
Het is zeker mogelijk om in Schin op Geul uit te stappen en even de benen te strekken, maar zorg dat je weer op tijd terug in de trein zit voor de retourrit.

Het is niet mogelijk om met de eerste rit naar Schin op Geul te reizen en met de tweede rit retour te gaan.

Je reis op Station Schin op Geul beginnen is helaas niet mogelijk.


In de trein

 1. Het dragen van een mondkapje in de trein is verplicht voor iedereen ouder dan 13 jaar. Vergeet je eigen mondkapje dus niet mee te nemen! Zonder mondkapje moeten we je helaas de toegang tot de trein weigeren!
  Op de perrons en in de horeca is het mondkapje niet verplicht, daar die je minimaal 1,5 meter afstand te bewaren.
 2. Elk rijtuig heeft een vaste ingang en uitgang. Let op de pijlen en volg de route.
 3. Blijf zo veel mogelijk zitten en loop niet onnodig door de trein.
 4. In de trein is het niet toegestaan om te verblijven op de balkons (“gang” nabij de deuren).
 5. Je dient zelf de trein in en uit te kunnen stappen. Vanwege de verplichte afstand van 1,5 meter kunnen onze conducteurs je niet helpen.
Slecht ter been?

Ben je slecht ter been? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor begeleiding.
Rolstoelvervoer is in beperkte mate mogelijk en alleen op reservering. Neem hiervoor contact met ons op!


Brasserie & Lunchpakket

Brasserie Perron 4 in Simpelveld zal geopend zijn, in de trein zelf zal geen horecarijtuig meerijden. Let wel: de brasserie kent een beperkte capaciteit, vol is vol.
Betaal zoveel mogelijk contactloos.

Lunchpakket

Speciaal voor deze coronatijd heeft de kok van onze brasserie een lunchpakket voor je klaargemaakt. Dit pakket kan samen met je treinticket gereserveerd worden in onze ticketshop.
Het pakket bestaat uit: 2 belegde broodjes, yoghurt, fruit, snackreep, sinaasappelsap en 1 consumptie (fris, bier, koffie of thee).
Je kunt het lunchpakket voor of na je treinreis afhalen bij Brasserie Perron 4 op vertoon van het lunchpakket-ticket.

Let wel: Het nuttigen van de lunch kan alleen op onze perronbanken of picknickbanken op het eerste perron. Het is, vanwege de mondkapjesplicht, niet mogelijk de lunch te nuttigen in de trein.


Hygiënemaatregelen

De Miljoenenlijn zorgt ervoor dat op centrale plaatsen desinfectie-faciliteiten beschikbaar zijn. Contactpunten zoals deurklinken en -beugels worden extra vaak schoongemaakt. Na elke retourrit wordt de trein door onze conducteurs schoongemaakt.


Toiletten

De toiletten op Station Simpelveld worden regelmatig schoongemaakt. Per toiletruimte is 1 persoon per keer toegestaan.
In de trein zijn de toiletten gesloten, alleen voor hoge nood kan de conducteur je toegang tot het wc verlenen.
De toiletten op Station Schin op Geul zijn gesloten; dit station valt niet onder het beheer van de Miljoenenlijn.

 


Overige maatregelen en adviezen

 1. Volg altijd de aanwijzingen van onze vrijwilligers op.
 2. Wij verzoeken je zo veel als mogelijk met eigen vervoer naar de Miljoenenlijn te komen. Naast het station (Stationstraat 22) is parkeren mogelijk.
 3. Bewaar buiten de trein te allen tijde minimaal 1,5 meter afstand tussen je gezelschap en andere bezoekers en medewerkers. Om te zorgen dat de 1,5 meter gewaarborgd wordt zijn op verschillende plekken markeringen op de grond aangebracht.
 4. Stichting ZLSM, de exploitant van de Miljoenenlijn, kan niet verantwoordelijk gehouden worden als je onverhoopt toch het coronavirus oploopt.

 

We wensen je bovenal een goede reis en veel plezier bij de Miljoenenlijn!

Mochten er naar aanleiding van bovenstaande maatregelen vragen zijn, neem dan contact met ons op.

 

De stoomtrein door het Heuvelland gaat weer rijden!

Om je je reis veilig te laten verlopen, zijn er diverse coronamaatregelen van kracht.
Lees de maatregelen en adviezen op deze pagina aandachtig door voor je reis bij de Miljoenenlijn begint.

koop uw kaartjes online!